Jongeren

Als jongere kun je worstelen met allerlei problemen. Je kunt je bijvoorbeeld onzeker voelen over je uiterlijk, last hebben van faalangst, het moeilijk vinden motivatie te vinden voor een bepaalde opleiding of baan of veel piekeren over wie je nu eigenlijk bent. Misschien heb je iets meegemaakt dat een grote invloed heeft op je leven. Grote, belangrijke dingen waarvan je het gevoel hebt dat je erin blijft ronddraaien.

In die situaties kun je contact met mij op nemen. Als Jeugdtherapeut kan ik je een steuntje in de rug geven zodat je weer in je kracht komt te staan. Soms is het voor jou en voor je ouders moeilijk om het alleen op te lossen. Ik kan je helpen dingen te begrijpen en in perspectief te zetten. Zodat je je eigen gevoelens weer begrijpt en je leert drempels te nemen en problemen op te lossen. In mijn begeleiding geloof ik erin dat je je eigen kwaliteiten weer kunt ontdekken en dat je de kansen en mogelijkheden weer zult zien.

Na de aanmelding volgt een intakegesprek met jou en/of je ouders. Vanaf 16 jaar mag je alleen komen. Dan kijken we wat er speelt en wat de hulpvraag is. En als het klikt tussen ons dan gaan we beginnen. We stellen wel doelstellingen vast. Na de eerste 5 sessies volgt een gesprek met je ouders. We evalueren dan samen het gesprek en kijken wat de rol van je ouders hierbij kan zijn. Jij mag dan ook zeggen wat ik wel of niet vertel aan je ouders. De begeleiding zal van korte duur zijn, in maximaal 10 sessies begeleid ik je.

Te denken valt aan de volgende problematiek

Als je vaak prikkelbaar, boos of woedend bent en je hebt daar last van. Of als je ouders vinden dat je vaak opstandig bent en dat je weigert om te voldoen aan regels/verzoeken. Ruzie maken met leeftijdsgenoten en volwassenen. Extreem terugtrekken, liegen, stelen, pesten en vechten. Of dat het je niet lukt met je te concentreren.

Als je denkt ‘ik ben waardeloos’, ‘niets is leuk aan mij’, ‘het is mijn schuld’, ‘niemand mag mij’ of als je worstelt met diverse angsten.  Of worstelt met zingevingsvraagstukken, ‘wie ben ik?’, ‘wat is de zin van het leven?’.

Als je erg bang, boos of bedroefd bent, of juist moeite hebt met het uiten van deze gevoelens. Lichamelijke klachten zoals buikpijn of tandenknarsen kunnen wijzen op onderdrukte gevoelens. Rouw, problemen met het omgaan met verlies vallen ook onder gevoelsproblemen. En als je het lastig vindt om een trauma, overlijden of scheiding van je ouders te verwerken.

Als je merkt dat je eet- en slaapproblemen hebt. Of dat je veel lat hebt van afstand nemen van je ouders, hier valt ook heimwee onder. Of hechtingsproblematiek.

Als er meer speelt in het gezin en dat je daar ook last van hebt.

Het kan zijn dat je je gewoon niet lekker voelt of dat je ineens gedrag laat zien wat niet bij je past. Het kan dan ook zijn dat het niet zo helder is wat er zich nu afspeelt. Jij of je ouders voelen aan dat het niet goed gaat en de zorgen blijven. Dan kan het fijn zijn om hier eens samen over te praten en te onderzoeken wat er nu is. Dit kan een eerste steuntje in de rug zijn in het toewerken naar verandering.

Ik sta altijd open voor een kennismaking!

Zij voelen zich nu beter...

Toen ik een tijdje slecht in mijn vel zat en ik niet meer wist wat ik moest doen heeft Anja mij heel goed geholpen om mij een beter zelfbeeld te geven. Ik was heel kritisch op mijzelf in verschillende aspecten: ik wilde er voor iedereen zijn, goed presteren op school en had ook eetproblemen.
Anja zei niet wat ik precies moest doen maar ze begeleide mij juist met het inzien dat mijn gedachten helemaal niet kloppen. Dat hielp heel erg bij mij, want mensen kunnen wel zeggen dat je er goed uit ziet of dat je een hartstikke leuk persoon bent, maar dan komt het niet echt binnen voor mij. Anja heeft me geholpen op een manier waarbij ik nu
een realistischer beeld van mijzelf heb gekregen en waardoor ik minder kritisch op mijzelf kan zijn. Ook als het af en toe nog fout gaat en ik me niet goed voel, heeft zij me geleerd wat ik moet doen om er weer bovenop te komen.
Schuiven naar boven